Opleidingsschool VOvA

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplek?

Dan willen we ons even voorstellen…

De VOvA-scholen staan allemaal in Amsterdam, in Noord, in Zuid en in Oost. We bieden alle niveaus van ons onderwijsbestel in het VO aan. Van praktijkschool tot vwo.

Sommige scholen zijn sterk innovatief zoals Vox College en Hyperion Lyceum. Andere scholen hebben een uitgesproken beroepscomponent, zoals onze culinaire vakschool Hubertus & Berkhoff of onderscheiden zich conceptueel, zoals de Tobiasschool met het Vrijeschool-concept.

De samenwerkende scholen van het VOvA bieden een rijke en gevarieerde leeromgeving doordat de scholen een grote variatie aan pedagogische benadering en/of didactische aanpak hebben, afhankelijk van de doelgroep van leerlingen. Voor zowel de studenten van de tweedegraads- als eerstegraadsopleidingen van onze partners HvA, UvA, ALO en Breitner Academie zijn er stageplaatsen beschikbaar. Docenten in opleiding die stage lopen binnen het VOvA kunnen makkelijk doorstromen naar andere VOvA-scholen.

Opleidingsschool VOvA is een moderne, veelzijdige en goed georganiseerde opleidingsschool waarin docenten in opleiding welkom zijn om te groeien en te bloeien. Onze gezamenlijke ambities zijn om:

  • Startbekwame docenten op te leiden die voldoen aan de bekwaamheidseisen en die onderzoekend, innovatief en reflectief zijn. In verband met ons Amsterdamse karakter leiden we hen op voor de grootstedelijke context. Dat betekent onder meer dat we docenten opleiden die: actief en positief om kunnen gaan met diversiteit in de klas; in een veilig leerklimaat gesprekken met leerlingen en ouders met verschillende achtergronden kunnen voeren, individueel en in groeps- en klassenverband; taalgericht vakonderwijs kunnen geven.
  • Docenten in opleiding kennis te laten maken met en enthousiasmeren voor het praktijkonderwijs en beroepsonderwijs naast het algemeen vormend onderwijs en vwo.

Dus zoek jij die uitdagende stageplek?

Gebruik het speciale aanmeldingsformulier op onze website of stuur jouw CV en motivatie per e-mail naar de school waar je stage wil lopen. Onderstaand vind je per VOvA-school de schoolopleiders met hun mailadres. Benieuwd naar welke VOvA-school het beste bij jou past? Bekijk dan de docentenprofielen van onze scholen. Wil je weten hoe docenten in opleiding hun stage op de VOvA-scholen ervaren? Deze verhalen vind je op de pagina ‘Docenten in opleiding aan het woord’.

 

 

School Schoolopleider
Bredero Beroepscollege Elise van Weene
Bredero Mavo Stéphanie Jansen
Cburg College Sergé Leuhena
De nieuwe Havo Elise van Weene
Hubertus & Berkhoff Wouter Klok
Sabrina de Vink
Hyperion Lyceum Rikkert Heijdendael
Claudio Versaci
LUCA Praktijkschool Trudy Pouw
Tobiasschool Bas Hoogendoorn
Vox College Elise van Weene
Presentatie Opleidingsschool VOvA

Onderstaande presentatie maakten we speciaal voor de HvA Stagemarkt: onze opleidingsschool in een notendop!