Opleidingsschool VOvA

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplek?

Dan willen we ons even voorstellen…

De VOvA-scholen staan allemaal in Amsterdam, in Noord, in Zuid en in Oost. We bieden alle niveaus van ons onderwijsbestel in het VO aan. Van praktijkschool tot vwo.

Sommige scholen zijn sterk innovatief zoals Vox College en Hyperion Lyceum. Andere scholen hebben een uitgesproken beroepscomponent, zoals onze culinaire vakschool Hubertus & Berkhoff of onderscheiden zich conceptueel, zoals de Tobiasschool met het Vrijeschool-concept.

De samenwerkende scholen van het VOvA bieden een rijke en gevarieerde leeromgeving doordat de scholen een grote variatie aan pedagogische benadering en/of didactische aanpak hebben, afhankelijk van de doelgroep van leerlingen. Voor zowel de studenten van de tweedegraads- als eerstegraadsopleidingen zijn er stageplaatsen beschikbaar. Studenten die stage lopen binnen het VOvA kunnen makkelijk doorsluizen naar andere VOvA-scholen.

VOvA Opleidingsschool bouwt samen met haar partners HvA, UvA, ALO en Breitner Academie, aan een moderne, veelzijdige en goed georganiseerde opleidingsschool waarin studenten welkom zijn om te groeien en te bloeien. De belangrijkste thema’s zijn: reflectie, innovatie en urban education, lesgeven in onze grootstedelijke, Amsterdamse context.

Dus zoek jij die uitdagende stageplek?

Gebruik het speciale aanmeldingsformulier op onze website of stuur jouw CV en motivatie per e-mail naar de school waar je stage wil lopen. Onderstaand vind je per VOvA-school de schoolopleiders met hun mailadres. Benieuwd naar welke VOvA-school het beste bij jou past? Bekijk dan de docentenprofielen van onze scholen. Wil je weten hoe stagiairs hun stage op de VOvA-scholen ervaren? Deze verhalen vind je op de pagina ‘Stagiairs aan het woord’.

School Schoolopleider
Bredero Beroepscollege Arjan Lemke
Bredero Mavo Rikkert Heijdendael
Cburg College Edmond Monsanto
De nieuwe Havo Arthur Kok
Hubertus & Berkhoff Wouter Klok
Sabrina de Vink
Hyperion Lyceum Rikkert Heijdendael
Emile Heussen
LUCA Praktijkschool Shyrin Hornberger
Tobiasschool Bas Hoogendoorn
Vox College Roshni Nanda