Over ons

Het VOvA is een openbare scholengroep voor het voortgezet onderwijs in Amsterdam. Binnen het VOvA hebben de scholen hun eigen identiteit.

Onze missie

De scholen van het VOvA verzorgen de onderwijsloopbaan van jongeren en alles wat daarmee samenhangt. Wij bieden zoveel mogelijk jongeren uit Amsterdam e.o. de beste kans op de beste toekomst door ze kundig, sterk, zelfstandig en verantwoordelijk te maken (empowerment), en ze diplomagericht op te leiden.

Onze visie

Wij geloven dat de mens zijn eigen bestemming bepaalt en in vrijheid en verantwoordelijkheid zelf vorm moet geven aan zijn toekomst. Elke schoolloopbaan is uniek, iedere leerling volgt een eigen route. Onze opleidingen dienen daarom niet alleen goede onderwijsproducten aan te bieden, maar leerlingen ook optimaal begeleiden bij hun leerroute.

Onze ambities
  • Compleet en samenhangend aanbod van kwalitatief en diplomagericht onderwijs.
  • Didactische aanpak die de leerling kundig sterk, zelfstandig en verantwoordelijk maakt.
  • Maximale kansen op op- en doorstroom naar de beste plek in het vervolgonderwijs.
  • Authentieke en veilige scholen met een leercultuur die bij de leerling past en waarin hij zich het beste kan ontwikkelen.
Schooltypes

Het VOvA heeft een volledig (voortgezet) onderwijsaanbod in huis: van praktijkonderwijs tot en met voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Het onderwijs wordt gegeven op meerdere schoollocaties, verdeeld over de stad Amsterdam. Het VOvA telt ongeveer 3250 leerlingen. Bekijk hier een overzicht van onze scholen.