Nieuwbouw Metropolis Lyceum

In 2023 zal een start worden gemaakt met de nieuwbouw van het Metropolis Lyceum aan het Hagedoornplein in Amsterdam-Noord.
Tot aan de oplevering zal het Metropolis Lyceum tijdelijk neerstrijken op de Meeuwenlaan, in het huidige schoolgebouw van De nieuwe Havo, Vox College en Bredero Beroepscollege.

3D-artist impressions
Het nieuwe gebouw van het Metropolis Lyceum bestaat straks uit zones waarin steeds een aantal aan elkaar verwante vakken samenkomen. Via deze link zie je hoe docenten samenwerken binnen zo’n zone, waardoor lesuitval en tussenuren tot het verleden behoren. Je ziet de lokalen waar je gewoon vaklessen krijgt en de ruimtes waar je multidisciplinair of vakoverstijgend samenwerkt om de theorie direct toe te passen in levensechte projecten. Ook kun je daar tijd besteden aan keuzeruimte, bijvoorbeeld door zelfstandig te werken, te lezen, uitlegfilmpjes te bekijken, nog even door te werken aan een project met je groepje of extra uitleg te vragen aan de docent of je coach. Wil je een kijkje nemen in het auditorium? Dat kan via deze link. Door met je device te bewegen (of met je cursor/muis) kun je rondkijken in het auditorium.