Accreditatie Opleidingsschool VOvA

Sabine Udo - Van klaverenalgemeen

Goed nieuws! We zijn door het ministerie van OCW geaccrediteerd als opleidingsschool.

Dinsdag 18 mei ontvingen we de beschikking van het ministerie waarin staat dat ze het positieve advies van de NVAO, dat we voldoen aan de basiskwaliteit van opleidingsscholen, overneemt. Deze beslissing ervaren we als een beloning voor al het werk dat de afgelopen jaren verzet is. En geeft ons energie om vol ambitie door te gaan met de verdere professionalisering van onze opleidingsschool.

In vier jaar tijd zijn we erin geslaagd om in hechte samenwerking met HvA, UvA, Breitner Academie en ALO een organisatie te ontwikkelen die garant staat voor een goede begeleiding van het werkplekleren van docenten in opleiding.

We zijn blij dat we door kunnen gaan met dit belangrijke project. Het mes snijdt aan meerdere kanten. We kunnen zo onze maatschappelijke plicht vervullen om mensen die voor het onderwijs kiezen, een goede praktijkopleiding te garanderen. Bovendien benutten we de kwaliteiten van onze eigen professionals en dagen ze uit om verder te groeien. We strijden op deze manier mee voor voldoende en goede mensen voor de klas.

Emile Heussen
Shyrin Hornberger
Projectleiders Opleidingsschool VOvA