Quincy en Femke van Hubertus & Berkhoff winnen Culinaire vakwedstrijd 2019

Sabine Udo - Van klaverenalgemeen

Het kookteam van de Hubertus & Berkhoff, bestaande uit Quincy Westbroek en Femke Mos, is woensdag 27 maart tijdens de finale van de Culinaire vakwedstrijden vmbo gekroond tot beste kookteam van Nederland. Pien van den Broek behaalde een zilveren plek in de categorie gastheer/gastvrouw. We feliciteren Quincy, Femke, Pien en het team van de Hubertus & Berkhoff met deze mooie prestatie!

Uit handen van burgemeester Carla Breuer van de gemeente Teylingen ontvingen onze vierdejaars leerlingen hun gouden en zilveren medaille en een beker. Daarnaast kregen zij ook een schildje voor de school. Voor de winnaars was er tevens een wisselbeker: de Cees van der Ende Trofee.

In de landelijke finale streden twaalf vmbo-teams om die begeerde titel. De spanning was voelbaar onder de 36 vmbo-leerlingen in de grote keuken van het KTS Teylingen College in Voorhout. Met hun eigen docenten hebben ze zich allemaal goed voorbereid, maar op de finaledag zelf, zijn ze op zichzelf aangewezen. Wat een prestatie is er door alle deelnemers geleverd. Ieder kookteam heeft een viergangenmenu klaargemaakt dat op de dag zelf pas bekend werd gemaakt. De gastheren/-vrouwen hebben het eten geserveerd en maakten het de gasten naar de zin. Ook een kennisquiz, productherkenning, het maken van een alcoholvrije cocktail en een bijzondere koffie maakten deel uit van het wedstrijdprogramma. En dat alles onder het toeziend oog van juryleden uit het bedrijfsleven en uit het onderwijs.

De volledige uitslag en een fotoreportage zijn te vinden op de website van de Hubertus & Berkhoff.