Kinderstad VUMC overdonderd met 400 presentjes Hubertus & Berkhoff

Sabine Udo - Van klaverenalgemeen

Op maandag 19 november hebben leerlingen van Hubertus & Berkhoff meer dan 400 presentjes aan Kinderstad in het Amsterdam VUMC overhandigd. De presentjes zijn de afgelopen weken ingezameld door leerlingen, medewerkers en gasten van onze culinaire vakschool. De jaarlijkse actie leverde dit jaar meer presentjes op dan vorige jaren en Kinderstad was dan ook overdonderd.

De actie, ooit gestart door meester Gransjean, is bedoeld om kinderen die tijdens de feestdagen noodgedwongen in het ziekenhuis moeten verblijven een presentje te geven zodat ze even vergeten dat ze in het ziekenhuis liggen. Er werden dit jaar zoveel presentjes ingezameld dat niet alleen tijdens Sinterklaas, maar ook tijdens de kerstdagen ieder kind een presentje kan krijgen.

Nick uit klas 3D: “Ik vond het ziekenhuisbezoek heel leuk om mee te maken het is zo indrukwekkend en iedereen is dankbaar. In kinderstad was ik nog nooit geweest en er is ongelofelijk veel te doen. Een vliegtuig, een auto, een piano en het drumstel vielen mij meteen op. En natuurlijk het Ajax-voetbalveldje! Er is veel te doen vooral voor zieke kinderen die even het ziekenhuis gevoel weg willen halen. Ik vond dit een hele mooie ervaring en is zeker voor herhaling vatbaar.”

Jur uit klas 3A: “Ik vond het bezoek aan het Amsterdam UMC heel indrukwekkend want je ziet in hier hoe zwaar het kan zijn als je ziek bent, maar ook hoe leuk de kinderen het daar kunnen hebben. Ik vind het een heel leuk bezoek want het idee dat je kinderen blij kan maken geeft me wel een heel erg goed gevoel.”

Meester Gransjean: “Elk jaar weer is het fantastisch om te zien wat we als Hubertus & Berkhoff aan presentjes naar Kinderstad kunnen brengen. Al in oktober komen leerlingen vragen of we weer de sinterklaasactie gaan doen. En dat het dan dit jaar zoveel presentjes zijn, daar kan ik alleen maar van dromen. Ik ben dan ook ongelofelijk trots op onze leerlingen, mijn collega’s en gasten in ons restaurant die allemaal mee hebben gedaan. Op naar volgend jaar!”